Friday, March 25, 2011

B&B - EIRE

En äldre man med röd stickad tröja öppnar dörren. Lite gnällig säger han ”I’ll get my wife”.

Pat Greaney en energisk irländska i 60 års åldern kommer leende mot oss och säger ”Yes we do have a room ,come up and I show you”.

High Tide B&B ligger vid en lång strandpromenad 15 min. från Galway centrum, där joggare, cyklister och hundar blandas med rugby spelare, barn och mosar.

Framför huset palmträd, känns nästan som hemma i Schweiz. Det är frisk i rummet, ljust och med en underbar utsikt över havet. Heltäckningsmatta överallt, en vattenkokare står redo i ett hörn med några kakor. Mittemot fönstret finns två likadana jalousiedörrar i trä. Den vänstra är garderoben, den andra toa/dusch. ”A wardbrobe closet” skrattar Pat, när hon öppnar dörren.

Efter en trevlig kväll ute på stan med lite shopping, ett pub besök med irländsk musik, samt en vacker promenad i den vackraste stan vid Irlands västkust, sover vi som kung och drottning. På morgonen sätter vi oss förväntansfullt vid frukostbordet. Irländska frukostar brukar vara rika och goda. 35 euro per natt och person, det är värd varannan krona, inte minst när vi öppnar menyboken med läderomslag där vi får önskar allt från scrambled eggs, poached eggs, toast, corn-flakes, porridge, osv. osv.

Fyra amerikanare sitter bredvid oss i det stora vardagsrummet som är fyllt av mörka tunga trämöbler, glasskålar, porslinsfigurer och pratar högt om fiskespön och lax. Plötsligt öppnar sig en bildörr utanför huset. En kvinna med två barn stiger in. ”These are my grandchildren, they will stay with me for the day”,. Pat presenterar oss stolt för Keith, en änglelik flicka på tre år som tittar nyfiket på oss och börjar konversera. Lilla Tom, 16 månader, sitter i köket på golvet och vill komma in till oss. ”The Kindergarden is closed today”.

Vi vinkar till Pat och barnen, mätta och belåtna och reser vidare mot Burren till nästa B&B. Solen skiner starkt och det är vår på Irland.

Text och foto: Cornelia Schmidt


Frukost på B&B det är en upplevelse!





Pat och Keith

Vattenkokare, te, och kakor finns alltid i rummet.


Scrambled egg, tomato, toast, muschrooms

Vardagsrummet

No comments:

Post a Comment